Najlepszy przepis na przygotowanie wędlin domowego wyrobu!

Wielka majówka to doskonały czas na rozpoczęcie sezonu na wędzenie boczków, szynek, produkowanie domowych kiełbach. Jeżeli dziś nabędziemy kawałek pięknego mięsa od szynki, chudziutkiego boczku albo kilogram łopatki, to już za trzy dni można mieć własną wyborną wędzonkę. A takie wyroby są coraz bardziej popularne, bowiem wiemy, co spożywamy.

Pyszności z jajek i ziemniaków

Ziemniaki są jednym z najpopularniejszych warzyw polskiej kuchni. Standardowy obiad polski złożony jest z mięsa, kartofli i sałatki. Stanowią one też najważniejszy składnik lubianych potraw, takich jak na przykład pierogi czy kopytka. Znaczną liczbę miłośników posiadają również placki ziemniaczane, przyrządzane z cukrem lub wytrawnie. Różnorodne sałatki i zapiekanki z ziemniaków są dobrym urozmaiceniem codziennego jadłospisu. Z kolei jajka spożywane są niemal tak samo chętnie, w rozmaitych postaciach. Są także niezastąpionym dodatkiem do ciast i różnych potraw, takich jak choćby naleśniki.