Mimo iż żeliwo jako takie znane jest ludziom od dziesiątek lat, w kuchni jakby o nim zapomniano. Przez wiele lat zastępowały inne stopy. Jednakże dzisiaj patelnie teflonowe stają się coraz mniej popularne, a wraca się do takich naczyń, które służyły do gotowania naszym prababciom.
W jakich formakach najlepiej piec? Jakie cechy są najistotniejsze?
Jakiego rodzaju wybrać foremki do pieczenia? Wybór jest ogromny, bo posiadamy modele ceramiczne, wykonane z silikonu i blaszane. Służą one do różnych zadań, do pieczenia tradycyjnych ciast, ale są też przecież foremki do muffinek. Jaki materiał najlepiej może nadawać się do pieczenia, co warto wybrać?
Jakie są zalety żeliwnych garnków? W czym przewyższają te częściej spotykane w naszych domach? Dlaczego warto je kupić?
Wybierając garnki do kuchni, jakie mają nam służyć długie lata, dobrze jest pomyśleć o garnkach z żeliwa. Jeśli chodzi o długowieczność nie mają sobie równych.
Właściwe naczynia kuchenne to pomoc w codziennych zadaniach. Powinniśmy zawsze je mieć pod ręką
Gotowanie staje się coraz bardziej popularne. Bardzo fajna jest możliwość komponowania własnych smaków, a w dalszej kolejności oczekiwania na reakcję osób, którym zaoferujemy nasze małe kuchenne dzieła. Najbardziej istotna jest wielofunkcyjność oraz funkcjonalność, to oznacza, że powinniśmy stawiać na jak najlepsze naczynia kuchenne.