Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, dania i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i jakże istotne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw potraw proponowanych przez szefa kuchni, chodzi raczej o formę samego menu. Szanująca się restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i przejrzysta. To dwie najważniejsze cechy. Jeśli to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeśli to książeczka, to musimy obejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie znalazły się wśród kartek jakieś resztki jedzenia. To niezmiernie istotne by menu było zadbane, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Ważne jest również to, by, co pewien czas robić przegląd dań i wyrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeśli mamy ochotę zaprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo wydrukować kartę dań. Nie piszmy nic i nie przekreślajmy odręcznie, bo to nieestetyczne.

Jaki jest rewelacyjny catering przeznaczony dla firm?

Jaki jest rewelacyjny catering przeznaczony dla firm?

Rewelacyjnym sposobem na interes jest założenie przedsiębiorstwa, które zajmie się cateringiem dla firm. Czemu ten sposób jest tak dobry? Ponieważ jest to bardzo opłacalny biznes, przedsiębiorstwa często potrzebują usług firm cateringowych. Sam wrocław catering musi posiadać interesującą ofertę cateringową, tak, żeby ściągać nią dość sporo klientów, wiernych a także nowych. Catering dla firm to przede wszystkim apetyczne poczęstunki dla pracowników, jednocześnie w zwykłym cyklu pracy, jak i w czasie różnych szkoleń oraz wszelakich konferencji.