Przystawka doskonałym zapoczątkowaniem lub dodatkiem pysznego karczku pieczonego.

Przystawka doskonałym zapoczątkowaniem lub dodatkiem pysznego karczku pieczonego.

Zakąską może być każde danie. Całość jest zależne wyłącznie od tego dla jakiej ilości person podajemy, czy ma być podana w gorącej czy lodowatej formie oraz co proponujemy podać jako główną potrawę. Znaczące pomimo wszystko jest też to, czy stanowi posiłek, czy uzupełnienie do niego. Jak określenie pokazuje zagrycha, to nieduża porcja pokarmu, która winna wzbudzić kubki smakowe i wyczulić apetyt.

Produkcja mnóstwa rodzajów wędlin

Jesteśmy narodem mięsożernym. Statystyczny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, czy wędliny. Mięso jest doskonałym źródłem cennego białka i żelaza. W sąsiedztwie różnych wyrobów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Obejmuje ono wszelkie niezbędne aminokwasy, jakich ustrój nie podoła sam wytworzyć, a które są konieczne do konstrukcji tkanek. Ma również tę wartość, że jest poprawniej przyswajalne aniżeli białko roślinne.