Amarantuski to dobre ciastka, świetne jako przekąska, bo nie zawierają ani nadmiaru kalorii ani glutenu. Można z tego powodu spożywać je w sporych ilościach nie martwiąc się, że skończy się to źle dla naszej wagi. Co więcej, jak na słodkości są bardzo zdrowe. Posiadają amarantus bogaty w wapń, żelazo, magnez, błonnik, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, oraz cynk, potas i fosfor.

ciastka amarantuski

Autor: Leslie Seaton
Źródło: http://www.flickr.com
Właśnie dlatego, że w przepisie nie mamy podanego specjalnie substancji słodzących, powinniśmy wzbogacić je słodkimi bakaliami np.

Popatrz – przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie kolejne hiperłącze do wpisu (https://www.hurtplus.pl/papierosy-c-243_1.html). Tam odkryjesz wiele szczegółowych informacji na zaprezentowany tu temat.

suszonymi owocami: żurawiną, rodzynkami, bakaliami, morelami, wiórkami kokosowymi. Możemy także dodać coś innego, co doda słodyczy np. cukier puder. Do przygotowania ciasteczek będziemy potrzebować: dwie szklanki amarantusa ekspandowanego, dwa jajka, bakalie, szczyptę soli.

Jajka ubijamy w mikserze, później dodajemy szczyptę soli. Potem dodajemy amarantus, oraz dodatki smakowe.

Jeżeli w znajdującym się tutaj artykuły nie znalazłeś intrygującej Cię informacji, to kliknij ten link i zobacz sam (https://apteczka-madrali.pl/93-bariatria) inny tego typu materiał.

Mamy możliwość także trochę mąki pszennej i proszku do pieczenia, aby ciasteczka mocniej się sklejały.

Po wymieszaniu lepimy drobne ciasteczka w odpowiadającym kształcie i wstawiamy do piekarnika na plus minus około dziesięć minut i pieczemy w temperaturze stu osiemdziesięciu stopni.Nim ułożymy ciasta na blasze trzeba posmarować ją margaryną lub olejem. Jeśli użyjemy papier do pieczenia który nie wymaga natłuszczenia możemy z niego zrezygnować. Jeśli ciasto nadal będzie kleiło się do rąk, to możemy zwilżyć je lekko wodą. Odwiedź witrynę i przeczytaj więcej – kliknij tutaj

przepis na amarantuski

Autor: stu_spivack
Źródło: http://www.flickr.com
Na koniec możemy posypać ciasteczka cukrem pudrem lub udekorować lukrem. U mnie w domu cała rodzina lubi je tak, że jeszcze lekko ciepłe znikają z talerza. Radzę od razu zrobić je z podwójnej porcji. Wśród moich domowników wypiekanie tych ciastek stało się już sobotnią normą. Może właśnie tak uczcimy remont kuchni? Dowiedz się więcej o gotowaniu – polecana witryna.
Tagged on: